Deset minut etikety s Vývojem: kalhoty chinos odpoví na kdejaký dress code

Někdejší vojenské kalhoty, které si ovšem vojáci oblíbili natolik, že je ani po návratu domů nesundali. Jednoduché, bavlněné, s vnitřními kapsami a puky, které vypadají nejlépe ve chvíli, kdy se puky ztratí ostrost a tak trochu se natáhnou. To jsou kalhoty chinos, zkráceně chinosky. Kdy je rozhodně využijete, kdy vás jejich nošení možná překvapí a kdy se jim raději vyvarovat? Dozvíte se tentokrát v našem pravidelném okénku etikety. 

Kalhoty chinos pro každý den 

Co do elegance a využitelnosti při různých příležitostech, nachází se kdesi na pomezí džín a oblekových kalhot. To z nich činí oděvní kus vhodný takřka na jakoukoliv příležitost. 

Míříte do práce? Nahoďte chinos! 

Chystáte se na zahradní párty? S těmito elegantními kalhotami nešlápnete vedle!

Co nedělní vycházka? Tu v nich taky zvládnete! 

Večeře s obchodním partnerem? Ten je beztak bude mít taky. 

Usilujete o business casual? Můžete se na ně spolehnout. 

Povoluje vám charakter akce smart casual? Podrží vás i v tomto případě.  

S kalhotami chinos neuděláte chybu v devíti z deseti případů. Potenciální faux pas vás v nich čeká jen velmi zřídka. Například pokud vynesete špatnou velikost, když oblečete kalhoty na ryze formální akci, kde není prostor pro jiné než oblekové kalhoty, nebo pokud snad nedejbože opatříte kalhoty nějakou “módní” kolenní dírou či patinou. Ty na ně opravdu nepatří. 

Co se velikosti týká, správně padnoucí chinos nejsou ani příliš těsné ani příliš volné. Zkrátka tak akorát, aby podtrhly tvar postavy a zároveň zakryly případné nedostatky. 

S chinos se fantazii meze nekladou

Díky své geniální jednoduchosti unesou jakoukoliv barvu. Seženete je nejen ve “standardní kalhotové” černé, šedé i modré. Vojenský původ kalhotám khaki nebo béžovou barvu tak nějak předurčuje, ale můžete si klidně poručit i terakotu, hořčicovou či vínovou. Každá z těchto barev vypadá skvěle spolu s bílou či světle modrou košilí. 

V kombinaci se sakem nebo blejzrem obstojíte bez obav i na akci formálnějšího charakteru. Ve volném čase či na události uvolněnějšího rázu kombinujte s pulovrem.

Mimochodem, zaznamenali jste o pár řádků výše, že jsou příležitosti, pro něž se tyto kalhoty nehodí? Možná byste sem tak nějak intuitivně počítali sňatky. A přece jsme nedávno na jednu svatbu připravovali. Jak už jsme uvedli, chybu s nimi spíš neuděláte.  

Teď už vám přece musí být jasné, že bez těchto kalhot se neobejdete. 

Cože?! Že je ještě nemáte? Nejvyšší čas nejméně jedny pořídit!

Vaše budoucí chinos čekají na našich prodejnách